Advent negyedik vasárnapja

Advent negyedik vasárnapján Molnárné Pádár Hajnalka mondott köszöntő  beszédet és meggyújtotta a várakozás szeretet gyertyáját településünk koszorúján.

 

Szenteste közeledtével a rohanás véget ér, s talán elmélyülünk az évnek e szép ünnepén. Jutott sok nehézség az idén is, volt sok hajsza, kell a megpihenés ha eljön a szeretet napja...Bár nem csak e pár napon kéne, hogy egymást szeressük, egymásra figyelve a megoldást keressük...hisz olykor nehéz az életünk minden perce, ha tagadjuk is, vágyjuk a megoldást, reménykedve...Itt van hát karácsony, újra elérkezett, ismét elrohant egy esztendő...kinek nehezen, kinek könnyebben hozta el ezt az ünnepet! De a díszes fenyőfánál "közösek" a percek, Szeretet és béke, őrizze e csendet...

És valóban…. eltelt egy esztendő és az adventi koszorú körül ismét együtt hangolódunk a közelgő Karácsony ünnepére.  Ez az ünnep és Advent negyedik gyertyája is a szeretetről szól, mindenkinek arról kéne, hogy szóljon.  Ne pedig a fényárban úszó, telített, sok felesleges dolgot kínáló üzletekben való vásárlásról, kapkodásról, idegeskedésről. Az öröm ünnepe ez, töltsük is meg természetes szépségekkel, melegséggel, jósággal! Álljunk meg egy pillanatra és készítsünk számvetést az elmúlt évről…. megoldottuk-e problémáinkat, segítettünk-e a rászorulóknak, meghallgattuk-e a hozzánk fordulók panasz szavait, adtunk-e tanácsot a töprengőknek? Ha szeretettel fordulunk egymáshoz, minden gondunk megoldódhat. Ha ez a szeretet egész évben kitart, a hétköznapokon is velünk van, öröm születik szívünkben. Karácsony közeledtével valami különleges érzés tölti el szívünket. Ezt a bizsergető szeretetérzést adjuk át egymásnak és legyen velünk az ünnepekben is!

Áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyt kívánok!

Molnárné Pádár Hajnalka