Csányiak Csányért Együtt Faluszépítő Egyesület

 

A Csányiak Csányért Együtt Faluszépítő Egyesület, röviden CSEFE, 2011 októberében alakult, tíz fővel, jelenleg huszonötre bővült tagjaink létszáma.

Az egyesület tagok által megválasztott elnöke Bitaróczkiné Czudarhelyi Zsuzsanna.

Az egyesület céljai: környezetvédelem, természetvédelem, a község szépítése.

Úgy gondoljuk, hogy a csányiak összefogásával lakóhelyünk szebbé, otthonosabbá, tisztábbá tehető, ezért számítunk mindenki segítségére, részvételére a falu szépítése érdekében végzett munkában.

Az elmúlt években a faluban több területen is végeztünk szépítést, többek között a Petőfi utcai hídkorlátot, a piactéren a kerítést festettük le. A Szigethy-kastély bevezető útját megszabadítottuk az égig érő gaztól. Az Önkormányzat munkáját segítve figyelemmel kísérjük a hiányosságokat.

Minden tavasszal virágokat ültetünk a faluban. Terveinkben szerepel a falu több pontján a virágosítás, fák és cserjék ültetése. A villanyoszlopokra felhelyezett muskátlik megnevelését magunkra vállaltuk.

Faültetési akcióink megszervezésével immár több mint száz fával gazdagodott településünk.

Falutakarítási és szemétszedési akcióinkkal falunk tisztábbá tétele a célunk. Minden évben csatlakozunk a Közútkezelő országos szemétgyűjtési és a „Te Szedd” akciókhoz, ezzel is hozzájárulva környékünk szebbé tételéhez. Sajnálatos módon mégis „marad szemét” a következő évre is. A falu szintjén az évi két alkalmat találnánk elfogadhatónak, márciusban és júliusban.

Kerékpártúra szervezésével az ifjúság és az idősebbek szabadidős tevékenységéhez járultunk hozzá. Első túránk, melyet nemzeti ünnepünk alkalmából szerveztünk, Atkárra vezetett. A következő kiránduláson Jászárokszállás–Jászágó–Csány útvonalon kerekezhettünk, közben az árki iskolánál kaptunk egy kis történeti ismertetőt Pádár Sándortól.

2012-ben útnak indítottuk a falu Mikulását. Felépítettük a falu karácsonyfája mellett az adventi koszorút, és betlehemet készítettünk, ezzel is meghittebbé téve a szeretet ünnepét, a Karácsonyt.

Jó kapcsolatot ápolunk a helyi egyesületekkel, szervezetekkel, vállalkozókkal és az Önkomány­zattal.

Közös munkánk eredményeként a falu szép és rendezett lehet.

 

Várjuk továbbra is minden falubeli ötletét és segítségét!

 

Az egyesület munkáját ettől az évtől személyi jövedelemadónk egy százalékának felajánlásával is támogathatjuk. Kérjük, segítse falunk szebbé tételét e lehetőség megragadásával is!

Egyesületünk adószáma: 18275904-1-10

Telefon: 06-20/297-8071 Bitaróczkiné Czudarhelyi Zsuzsanna
E-mail:  bitaroczki@t-online.hu

 

 

 

 

 

 

magyar