Jobb, ha el se dobod!

1970. óta minden év április 22-e a Föld napja. Ehhez a naphoz és eszméhez kötődően hazánkban is egyre több helyen szerveznek programokat: faültetés, virágosítás, szemétszedés, környezetvédelmi vetélkedők, érdekes előadások, rajzpályázatok, stb.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt, a Föld napja alkalmából minden évben meghirdeti saját szemétgyűjtési akcióját, idén a Jobb, ha el se dobod! szlogennel. Ezen megmozduláshoz ismét csatlakozik Csány települése is! Az akció keretein belül, önkéntesek segítségével, településünk bevezető fő útjainak és a mellette vezető árokrendszernek szeméttől való mentesítését tudjuk elvégezni. A szemétgyűjtéshez zsákot, kesztyűt, láthatósági mellényt biztosítanak számunkra és térítésmentesen elszállítják az összegyűjtött szemetet. A közútkezelő arra is felhívja a figyelmet, hogy akik az utak mentén illegálisan eldobják a szemetet, nemcsak szabálysértést követnek el vagy az útesztétikát rombolják, hanem tevékenységükkel minden más útüzemeltetési és fenntartási területről vonják el a forrásokat.
Mivel idén ez a nap egybeesik a Húsvéti ünnepekkel, ezért az akciót más napra hirdette meg a kiíró. Csány településen 2019. április 27-én szombaton 9,00 órakor indítjuk az akciót. Találkozó a település központjában a Polgármesteri Hivatal előtt.
Minél többen csatlakozzunk ezen akcióhoz, hogy kicsit tisztább környezetet tudjunk teremteni önmagunknak!