Új Nyugalom Csoport Polgárőr Egyesület

Új Nyugalom Csoport - Polgárőr Egyesület             Elnök neve: Micskó Tibor

Az 1991-ben megalakult szervezet tevékenységét kisebb nagyobb hullámvölgyek jellemezték az első két évtizedben. 2011-ben azonban jelentős fejlődés következett be a civil szervezet életében. Micskó Tibor az egyesület elnökének vezetésével újjászerveződött az elnökség, megújult a tagság, az egyesület végül Új Nyugalom Csoport Csány – Polgárőr Egyesület néven folytatta munkáját.

A csoport működési köre is kibővült, már nemcsak a kül- és belterületi jelző-figyelő szolgálat ellátását végzik, kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedési szabályok megtartására, a közbiztonság megőrzésére, valamint a bűnmegelőzési feladatok ellátására és a környezetvédelemre is. Az egyesület vezetése nagy hangsúlyt fektet a településen a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) mozgalom kialakítására, a karitatív tevékenységekben, katasztrófavédelemben, közlekedési akciókban valamint a rendezvények biztosításában való részvételre is. A fenti feladatok szakszerű és pontos elvégzéséhez nagy segítségükre van a Hatvani Rendőrkapitányság által a településre vezényelt körzeti megbízott, akivel a polgárőrség napi kapcsolatban áll, együttműködésük kiválónak mondható.

A rendőrséggel való folyamatos kapcsolat mellett a polgárőrség együttműködik fő támogatójával, Csány Község Önkormányzatával,Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével a Katasztrófavédelemmel, a Tűzoltósággal valamint a Hatvan térségében megtalálható valamennyi polgárőr egyesülettel.

A polgárőrök egymás közötti megértésének, barátságának köszönhetően tagjaik több országos rendezvény biztosítási munkájában is részt vesznek, ilyen például az évente megrendezésre kerülő Hungaroring Forma I. Nagydíj, vagy az Országos Duatlon és Triatlon versenyek.

2005-ben a Heves Megyei Rendőr Főkapitányság jóvoltából átvehettek egy Lada Niva terepjárót, amivel tíz éven át nap mint nap rótták a település kül- és belterület helyenként járhatatlan útjait.

Nagy előrelépés volt, amikor 2015 október 20-án megérkezett Csányra az Új Nyugalom Csoport Polgárőr Egyesület által a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 21/2015. (IV. 17.) MvM rendeletben megjelent pályázati kiíráson nyert 6 332 450 Ft értékű Skoda Yeti típusú terepjáró. A pályázat megírását Medve István polgármester koordinálta. A gépjárművet a helyi polgárőrség parancsnoka, Micskó Tibor vette át. A terepjáróhoz a forgalmazó téli gumi garnitúrát, 120 000 Ft értékű üzemanyag kártyát, 2 év Casco biztosítást és 2 db ingyenes szervízelési lehetőséget is biztosított. Az új gépjármű technikailag modern, a mai bűnelkövetők fejlett technikai világát követni képes eszköz, amely nagy segítséget jelent mindennapi munkájuk ellátásában.

Elismerések:

2017   Micskó Tamás -    Kiemelkedő Polgárőr Tevékenységért emlékplakett

2012   Micskó Tibor   -    A rendkívüli helytállásért édemjel bronz fokozat

2008   Szabó Margit  -    Év Polgárőre Miniszteri Arany fokozat

2007   Micskó Tibor   -    Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata 

2006   Imre Gábor    -    Polgárőr Érdemérem Bronz fokozata

2005   Micskó Tibor   -   Polgárőr Érdemérem Arany fokozata

2002   Hubai Gyula    -   Polgárőr Érdemérem Bronz fokozata

2000   Balogh István  -   Év Polgárőre  

1999   Simonyi Sándor - Polgárőr Érdemérem Bronz fokozata

 

    

 

magyar