Idősek Világnapja

Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan településünk önkormányzata is köszöntötte 60 éven felüli lakosait. Sokat köszönhetünk ennek a korosztálynak, ezért ez a nap az Ő ünnepnapjuk volt! Idén is nagy hévvel készültünk, hogy örömet tudjunk szerezni, kicsit emlékezetessé tegyük ezt a napot. Reméljük sikerült!

Minden vendéget ebéddel, finomsággokkal vártunk, próbáltunk egy kicsit kedvükben járni az ünnepelteknek.

Gál Tiborné alpolgármester asszony köszöntötte a jelenlévőket, megosztotta velünk ünnepi gondolatait. Kiemelte: „A külsőségek világát éljük, és közben megfeledkezünk olyan tulajdonságokról, és értékekről, melyek éppen az idősödéssel járnak együtt. A derűs életszemlélet, a bölcs világlátás, és a tengernyi tapasztalat, a türelem, a kitartás és a hit... Ezekre az értékekre pedig, hatalmas szüksége van a társadalomnak, minden időben, de úgy érzem a maiban különösen. Önöktől örököltük meg a települést, ahol élünk, amelyben kemény munkával dolgoztak, építettek otthont, és neveltek gyerekeket. Átadták a stafétabotot, amelyet a szüleiktől kaptak, és tovább adták gyermekeiknek, unokáiknak. Tanítsák, neveljék őket, mert ezek a jó tanácsok érnek majd hasznos tettekké… az előttünk járók megtették már, amit a család, szűkebb hazájuk és az ország várt tőlük. Becsülettel, szorgalmas munkával, rengeteg lemondással átdolgozott napokkal, éjszakákkal. Nem szabad megfeledkeznünk a munkájukról, hiszen nélkülük ma mi sem állhatnánk itt.”

A Csányi Móra Ferenc Óvoda ovisai és a Csányi Szent György Általános Iskola diákjai is műsorral készültek, sikerült megalapozniuk a nap és az este hangulatát. Egy igen színvonalas előadást hallgattunk meg a rózsaszentmártoni Rózsafa Citerazenekar jóvoltából. Az idei sztárvendégünk Kaczor Feri volt, aki a mulatószene jeles képviselője és egy igazán fergeteges műsort hozott el hozzánk! Megmutatta tehetségét Bo Viktor 13 éves kisfiú is, aki fiatal kora ellenére felnőtt előadókat felülmúló módon brillírozott! Az este további részében a Kékes duó húzta a talpalávalót, megmozgatva még a kevésbé táncos lábúakat is.

Mint több más rendezvényünk lebonyolítása, ez sem ment volna segítőink, támogatóink szponzorálása nélkül. Köszönjük, hogy mindenki fontosnak érezte ennek a napnak a sikerét!

Külön köszönjük Szabó Zsolt országgyűlési képviselő úrnak, hogy támogatta rendezvényünket! Személyesen sajnos nem tudta velünk együtt ünnepelni ezt a napot, de finom süteményekkel kedveskedett az ünnepelteknek.

 

Anyagiakkal, felajánlásokkal járult hozzá:

Balogh Istvánné

Bartók Jánosné

Borosi Zoltánné

Bugyi Jolán

Csányért a Faluközösségért Alapítvány

Csordás-Ferró Szilvia

Csordás Józsefné

Csontos Ferencné

Dávid Béla

Ferró Tivadar és felesége

Fibiné Török Erzsébet

Gabanyecz Attila

Gál Tiborné

Ifj. Horváth Gábor és felesége

Molnár Erika és párja

Molnár Kristóf

Molnárné Pádár Hajnalka

Medve István

Oroszi Istvánné

Ozirisz Kft

Szabó Lászlóné

Szűcs Ibolya

 

Munkájukkal segítették a rendezvény lebonyolítását:

Bartóné Brezina Tímea

Csernákné Csordás Judit

Csordás-Ferró Szilvia

Deákné Szulágyi Aurélia

Fekete József

Ferró Tivadar és felesége

Fodor Gyuláné

Gál Brigitta

Gál Tiborné

Gál Nándorné

Gólya Gabriella

Gulyás Gáborné

Hegedűs Józsefné

Horváthné Tóth Irén

Józsáné Nagy Noémi

Juhász Péterné

Kovács Pál

Kovácsné Hegyi Gyöngyi

Kovácsné Tóth Dóra

Molnár János

Molnárné Pádár Hajnalka

Medve Éva

Miklósvári Tamás

Orosz Zsuzsanna

Oroszi Istvánné

Penczi Ferencné

Pusztai Edit

Rácz Attila

Ráczné Fábián Éva

Rafael Boglárka

Sári Judit

Surányiné Szabó Beáta

Szabó Bence

Szabó Józsefné

Szabó Margit

Sziráki Lajos Olex

Tóth Lászlóné

Új Nyugalom Csoport

Varga János

Zvekán Éva