Adománygyűjtés

A Csányért, a Faluközösségért Alapítvány 2022. 03. 12-én 03. 17-én adománygyűjtést szervezett az ukrajnai menekültek megsegítésére.

Az Alapítvány saját vagyonából 200 000 Ft-ot ajánlott fel, melyhez csatlakozott Csány Község Önkormányzata, szintén 200 000 Ft-tal. A lakosok elsősorban tárgyi adományokat hoztak a gyűjtőpontra, de voltak akik, pénzzel támogatták a kezdeményezést. A befolyt pénzösszegen, 432 000 Ft értékben tartós élelmiszert vásároltunk, így mindent összevetve közel 600 000 Ft értékű adományt tudtunk átadni a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak, akik 2022. 03. 25-én el is szállították.

Az Alapítvány nevében, az alábbi idézettel fejezem ki köszönetemet, annak a 31 adományozónak, akik fontosnak tartották, hogy segítsenek és valamilyen formában hozzájárultak az akció sikeréhez. Külön köszönet illeti az Alapítvány tagjainak a szervezésben nyújtott segítséget.

"...Tudod, kisfiam, a világon nagyon sok a csalán, a tövis, a gyom. Mert az emberek sokkal több rosszat cselekszenek, mint jót. És a csalán, a tövis meg a gyom a rossz cselekedetek nyoma ezen a földön.

De láthatod, hogy pillangó is van azért. A sok kicsi pillangó a sok kis jóság hírét hordozza magával. És vannak aztán szép, nagy, tarka szárnyú pillangók: ezek a ritka, nagyon jó cselekedetek. Minél szebb és nagyobb jót teszel, annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl a nyomában.

Igyekezz, kisfiam, hogy amerre jársz, sok pillangó legyen. Ne lépj reá a csigára, hanem tedd félre az útból, hogy más se léphessen reá. És ebből újra megszületik egy pillangó.

Bárki, ha bajban van, segítesz rajta, ugye? Nem baj, ha az emberektől nem kapsz érte hálát. Minden jótettedet egy pillangó viszi hírül." (Wass Albert: Tavak és Erdők könyve)

Kovácsné Tóth Dóra

Csányért, a Faluközösségért Alapítvány kuratóriumának elnöke