Bűnmegelőzési felhívás

Adathalász levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében. Veszélyes email terjed – erről érkezett több bejelentés a Magyar Postához. Vigyázat: a bankkártyája adatai és a bankszámláján lévő pénz kerül veszélybe, ha a káros email hivatkozására kattint!

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit (logó) használó, veszélyes email terjed – errőlérkezett több bejelentés a Magyar Postához. A hamis emailben csomag átvételéhez kérik a szállítási díj kifizetését. A levélben látható „Fizessen online” feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak. Ha ilyen gyanús emailt kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra!

A Magyar Posta nem küld emailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta tavaly a Rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. A vállalat azóta is számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak az ügyfelek. Többek között a magyartalanmegfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény  ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasolják, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban acég hivatalos e-mailcíméről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak a Magyar Posta ügyfélszolgálatához és kérjenek megerősítést!

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

A Magyar Rendőrség sajtótájékoztatója a csomagküldő csalásokról

https://fb.watch/4LZc89x_r8/

A kép forrása: Internet