Tájékoztatás a Hatvani Járási Hivatal ügyfélfogadási rendjéről

 

Tájékoztatom, hogy a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkárának rendelkezése értelmében 2020. november 11-től az alábbi korlátozó intézkedések kerültek bevezetésre:

1. A járvány terjedésének, valamint a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében kizárólag előzetes időpontfoglalással lehet ügyeket intézni a kormányablakokban és a járási hivatalok ügyfélszolgálatain.

A kormányablakokba történő időpontfoglalásra az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 24 órában, ingyenesehívható 1818 telefonszámon van lehetőség. Az interneten elérhető Központi Időpontfoglaló Alkalmazásban az ügyfelek ügyfélkapu regisztráció nélkül is foglalhatnak időpontot. Ez alól kivételt képeznek a gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök.

Javasoljuk, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket, illetve az epapír szolgáltatást vegyék igénybe. Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket. További információkért keressék fel a kormanyhivatal.hu oldalt, valamint hívják a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalat.

A Hatvani Járási Hivatal ügyfélszolgálatait az alábbi elérhetőségeken kereshetik fel az ügyfelek:

- hatósági ügyek: +36 37/795-078; +36 37/795-080 hatosag.hatvan@heves.gov.hu

- szociális ügy: +36 37/795-075, +36 37/795-102 hatosag.hatvan@heves.gov.hu

- gyámügy: +36 37/795-071 gyam.hatvan@heves.gov.hu

- népegészségügy: +36 37/795-072 nepeu.titkarsag.hatvan@heves.gov.hu

- foglalkoztatási ügy: +36 37/341-301 fogl.hatvan@heves.gov.hu

Az ügyintézők és ügyfelek biztonsága érdekében továbbra is kizárólag szájat és orrot takaró maszkban szabad tartózkodni az ügyfélszolgálatokon. Az ügyféltérben várakozni nem lehet, ezért kérjük, hogy az ügyintézésre kizárólag az érintett ügyfél jelenjen meg, kísérő csak szükség esetén – amennyiben az érintett cselekvőképességében vagy mozgásában korlátozva van - tartózkodhat az épületben.

2. Az elkészült okmányok személyes átvételére november 11-ét követően csak a jogszabályban előírt, indokolt esetben lesz lehetőség, erről az ügyintézés során tájékoztatást kapnak az ügyfelek. A 2020. március. 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul 2020. december 15-ig  érvényesek.

3. 2020. november 11-től nem közlekednek a kormányablakbuszok, és a települési ügysegéd szolgálatok működését is felfüggesztjük. 

Kérem, a fentiekről szíveskedjen a településen élő állampolgárokat a helyben szokásos módon tájékoztatni, továbbá a mellékelt plakátot az ügysegédi ügyfélfogadás helyszínén kitenni. Megértését és közreműködését köszönöm!

Kelt: Hatvanban, az elektronikus aláírásban foglaltak szerint.

Tisztelettel:

 Szalatnai Gábor

 járási hivatalvezető