Veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréje

A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel a 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt okmányok Magyarország területén 2020. december 15-ig érvényesek.

Kérjük az érintett ügyfeleket, hogy az okmányok érvényesítése érdekében mielőbb keressék fel az illetékes hatóságokat.

A személyazonosító igazolványok, az útlevelek, a vezetői engedélyek és a forgalmi engedélyek cseréjét országos illetékességgel intézhetik a kormányablakokban és az okmányirodákban.

A várakozási idő és a torlódás elkerülése, valamint a kényelmesebb ügyintézés érdekében kérjük, hogy előzetesen foglaljanak időpontot a magyarorszag.hu weboldalon vagy a 24 órában, térítésmentesen hívható 1818 Kormányzati Ügyfélvonalon keresztül.

A forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idő meghosszabbítása érdekében előzetesen a műszaki vizsgaállomásokat szükséges felkeresni. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a gépjármű új műszaki érvényességi ideje a korábbi érvényességi idő lejártához igazodik, nem hosszabbodik meg az okmányok átmeneti érvényességét biztosító időtartammal.

További információért felkereshetik a kormányhivatal.hu weboldalt, illetve a Kormányzati Ügyfélvonalat a 1818 telefonszámon vagy a 1818.hu weboldalon.