FELHÍVÁS

Tisztelt Csányiak! Csány vezetősége kéri a külföldről (különösen az Olaszországból, Spanyolországból, Svájcból, Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Szlovéniából, Dániából, esetleg Iránból, Kínából, Dél-Koreából) hazatérő lakosokat, hogy maradjanak otthon, két hétig ne hagyják el lakhelyüket, és ne érintkezzenek senkivel, családtagjaikkal, rokonaikkal sem.

Amennyiben a családtagjaikkal való érintkezés már megtörtént, lehetőleg ők is maradjanak otthon. Betegség gyanúja, illetve felső légúti megbetegedés, láz esetén azonnal vegyék fel telefonon a kapcsolatot a háziorvossal.

Kérjük az érintett külföldről hazatérőket, hogy jelentkezzenek telefonon az Önkormányzatnál a 37 357 001 / 115 vagy a 20 323 9820 számon. Az Önkormányzat igyekszik gondoskodni az ellátásukról az otthon maradás idejére. Szintén kérjük, hogy akinek tudomása van olyan személyekről, akik nemrég tértek haza külföldről, az jelezze azt a fenti számok valamelyikén. Minden beérkező információt le fogunk ellenőrizni, és amennyiben azok valósnak bizonyulnak, a szükséges intézkedéseket megtesszük.

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos ál- és rémhírek, dezinformációk terjesztése, ill. a közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény, ami rendőrségi eljárást és akár börtönbüntetést is vonhat maga után. Kérjük ezért, hogy mindenki tartózkodjon a hisztéria- és pánikkeltésre alkalmas ellenőrizetlen információk facebookon és egyéb módon való felelőtlen terjesztésétől.

Kérünk mindenkit, hogy tanúsítson felelősségteljes magatartást.

Tisztelettel: Medve István, polgármester