Szeretettel várunk mindenkit a Csányi Tejüzem ünnepélyes átadó rendezvényére

Önkormányzati tej- és sajtüzem kezdi meg működését 2018 tavaszán Csányon. A mintegy 140 milliós beruházást Csány Község Önkormányzata valósította meg a Belügyminisztérium által kiírt beruházási célú közfoglalkoztatási mintaprogram keretében. A program megvalósítására először 107,9 millió Ft támogatást, majd további 32 millió Ft kiegészítő támogatást nyert az Önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán.
A tejüzem napi 2000 liter kecske-, juh vagy tehéntej feldolgozására képes. A feldolgozandó kecsketej zömét a helyi önkormányzati kecskegazdaság szolgáltatja. Az üzem technológiája natúr és ízesített érlelt sajtok, natúr és ízesített gomolyasajtok, pasztőrözött tej, túró, natúr és ízesített joghurt, kefír, kakaó stb. előállítását és csomagolását teszi lehetővé. A minőségi termékek előállítását kiválóan felszerelt modern tejvizsgáló labor, zárt gyártástechnológiai rendszer, központi mosórendszer, valamint központi számítógépes felügyeleti rendszer biztosítja.
Az üzem védelméről kamerarendszer és mozgásérzékelő riasztó rendszer gondoskodik.
 
Szeretettel várunk mindenkit ápr. 4-én 14 órakor a Csányi Tejüzem ünnepélyes átadó rendezvényére és az azt követő termékkóstolóra.