Köztisztviselői nap, Pedagógusnap és Semmelweis nap Csányon

Ha találkozol angyalokkal - sokan élnek közöttünk emberként -, onnan lehet felismerni őket, hogy fokozott felelősségtudattal élnek. Bármilyen hivatásuk lehet. Lehet anya, apa, asztalos, szobafestő, költő, muzsikus, vízvezeték-szerelő, mérnök, orvos, bőrdíszműves, vállalkozó, hajléktalan… de akár politikus, pedagógus, köztisztviselő-közalkalmazott, szociális szakember, egészségügyi dolgozó is… - szóval egy angyal onnan ismerhető meg, hogy felelősséget érez minden tettért.

Mint minden évben, összevontan idén is megünnepeltük a Pedagógusnapot, a Köztisztviselők napját és a Semmelweis-napot. Ezen a délutánon körbe voltunk véve angyalokkal, hisz minden meghívott vendégünk, településünk intézményeinek dolgozói, közösségünk épülését szolgálja, melyért köszönet és hála jár! Rendezvényünk díszvendége Szabó Zsolt államtitkár Úr volt, aki reméljük, mindig kedves emlékek birtokában jön el hozzánk! Mint elmondta idősnek és fiatalnak egyaránt szüksége van a segítő kezekre, elhivatott dolgozóinknak nem szabad letérni a már elkezdett útról, abbahagyni, feladni pályáját, mert általunk fog közösségünk tovább fejlődni. Köszönjük, hogy ismét eljött hozzánk!

Hivatásunk jeles napjai alkalmából településünk oktatási intézményei ünnepi műsorral készültek számunkra. A Napköziotthonos Óvoda kis ovisainak köszönjük a bátor szereplést, nagyon ügyesek voltak, felkészítőjük Horváthné Tóth Irén óvónéni volt. A Csányi Szent György Általános Iskola diákjai is színvonalas előadást mutattak be, sok táncoslábú kisdiák ügyeskedett a színpadon. Felkészítőjük Fábián Krisztina tanárnéni volt. Köszönjük szépen az előadásokat!

A gyerekek vidám műsora után Dr Szabó Tamás jegyző úr mondott ünnepi köszöntőt. Kiemelte a pedagógusok, a közszolgák, a szociális terület és az egészségügyi dolgozók munkájának fontosságát, hisz mindenkinek a saját szakmáját tekintve, nagy szükség van az elhivatottságára ahhoz, hogy az intézmények közötti, a lakossággal és a szülőkkel való összhangot megteremtve tudnak működni intézményeink, településünk ellátórendszere.

Medve István településünk polgármestere is kedves szavakkal tudta megköszönni minden ünnepeltnek az elmúlt éves áldozatos munkáját! Minden ünnepeltnek további sikeres életpályát kívánt.

Önkormányzatunk egy szál virággal, pohárköszöntővel és nagyon finom uzsonnával kedveskedett minden vendégének. Megint egy kellemes, beszélgetős délutánt tudtunk együtt tölteni, hisz a rohanó mindennapokban ritkán tudunk találkozni egy-egy másik szakma képviselőjével. Köszönjük minden ünnepeltnek, hogy odaadó, áldozatos feladatot lát el Csány település közösségéért és további sikeres munkavégzést kívánunk! 

Molnárné Pádár Hajnalka