Őszi sikerek a TKD Spirit CSÁNY életében

Az őszi szezon első versenye az V. Eagles Cup volt, mely tanítványaim számára minden eddiginél nagyobb megmérettetés jelentett. 8 ország (Franciaország, Ukrajna, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Grúzia & Egyesült Arab Emírségek, Magyarország) részvételével több, mint 300 versenyző közül értek el kimagasló eredményeket!

  • Abonyi Márton: formagyakorlat ARANY,
  • Terék János: küzdelem EZÜST,
  • Patai Patrik: formagyakorlat BRONZ, küzdelem ARANY, + LEGEREDMÉNYESEBB Gyerek Fiú Versenyző,
  • Józsa Dániel: csapat küzdelem, csapat formagyakorlat BRONZ, csapat speciál technikai törés ARANY,
  • Penczi Andrea: erőtörés BRONZ, csapat küzdelem, csapat speciál technikai törés, csapat erőtörés EZÜST, küzdelem ARANY.

A következő megmérettetést az ITF és a WKF Európa Bajnokság jelentette, melyen jómagam képviseltem falunkat, egyesületünket, hazánkat. Előbbit Motherwelben (Skócia) utóbbit Dunaújvároson rendezték meg. Mindkét versenyen megjelent Európa színe java. A Taekwon-do EB-n az 5. helyig jutottunk csapattársaimmal erőtörés versenyszámban. A KickBox EB-n már jóval sikeresebben szerepeltem, Light Contact-ban EZÜST érmet, Korean Style-ben Európa Bajnoki címet szereztem.

Ezt követően a Diákolimpián vettünk részt, melyet idén Monoron rendeztek meg. Abonyi Márton számára ez volt az első olyan verseny, ahol már nem gyerek, hanem serdülő kategóriában kellett bizonyítania. Bravúros teljesítményt nyújtva formagyakorlat versenyszámban EZÜST érmet szerzett. Patai Patrik sem panaszkodhatott, hiszen ARANY érmet szerzett formagyakorlat versenyszámban. Balázs Adrienn is derekasan helyt állt formagyakorlatban EZÜST, küzdelemben BRONZ érmet szerzett, továbbá én küzdelemben ARANY érmes lettem.

A szezon utolsó versenye a FujiMae Cup volt, melyet Mezőhegyesen rendeztek meg. Ez egy nyílt bajnokság, melyen bármely harcművészetet űző versenyző részt vehetett. Így a taekwon-dosok mellett voltak többek között kickboxosok, thaiboxosok és karatésok is. Terék János és Patai Patrik light contact küzdelemben BRONZ érmet szereztek. Józsa Dániel deszkatörés kategóriában EZÜST érmet szerzett, én pedig küzdelemben ARANY érmet. Ezzel az idei szezon véget ért, de hátra vannak még az övvizsgák, amelyeken Józsa Dániel, Abonyi Márton, Balázs Adrienn és Fábián Eszter méretteti meg magát.

Szeretnék köszönetet mondani támogatóinknak: Csány község Önkormányzatának, Medve István Polgármester Úrnak és a Képviselő-testület tagjainak, Ködmön Leventének, valamint a Csányért, a Faluközösségért Alapítványnak és Barna Zoltánnak, valamint a gyermekek szüleinek, akik szintén nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a versenyekre el tudjunk jutni!

Penczi Andrea