Dinnyefesztivál: 2015. július 31-augusztus 1.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az V. Csányi Hagyományőrző Dinnyefesztivál programjaira.

 

Július 31-én 17 órakor a Kultúrház könyvtárába várjuk mindazokat, akik egykori dinnyésként szívesen emlékeznek a dinnyetermesztés aranykorára, annak szépségeire és nehézségeire, mindazokat, akik dinnyésségben gyerekeskedtek, de azokat is, akik ennek csak a hírét hallották. A fesztivál a

Napfény klub közreműködésével a Dinnyés örökségünk című beszélgetéssel veszi kezdetét, melyhez kapcsolódóan kiállítást is megtekinthetnek.

 

Augusztus 1-jén hagyományainkhoz híven a hálaadó szentmisét követően zeneszóval, lovas-kocsis menetben vonulunk a rétre, ahol a megnyitó után színes programok sokasága várja majd a fesztivál résztvevőit. A színpadon hagyományőrző népdalkörök és táncegyüttesek adnak műsort, találkozhatunk ismét a ’Dunán innen, Tiszán túl’ tehetségkutató verseny idei nyerteseivel, a Gyöngyösi Játékszín művészeivel, láthatjuk majd a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasbemutatóját, megcsodálhatjuk Anka Gergő és Király András karikás ostoros mestercsapásait, a csányi taekwondósok ügyességét, a hatvani Dream Kutyaiskola kutyás bemutatóját, találkozhatunk a Langaléta Garabonciásokkal, és – természetesen − nem maradhat el az Önkormányzat által termelt csányi dinnye megízlelése sem. Az esti koncert sztárvendége Vikidál Gyula lesz. Tűzzsonglőrök lélegzetelállító műsora után kezdődik majd az utcabál a Classic Duóval.

A színpadi bemutatók mellett többek között várja majd a látogatókat a Magyarok vására, a gyermekeket kézműves és ügyességi foglalkozásokra invitáljuk, a gyógyulni, felüdülni vágyók felkereshetik a MAG népi gyógyászok jurtáját, az érdeklődők lovaskocsis kirándulást tehetnek majd a dinnyésgunyhóhoz és a kecskegazdaságba, megcsodálhatják Simmer Sándor fafaragó munkáit és munkálkodását, és megnézhetik a tuning autók kiállítását is.

 

Jó szórakozást kívánunk!