Csányi gyerekek az országos döntőn Nyíregyházán

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 7. és 8. osztályosokkal részt vettünk a „Rigó Énekeljen!” Kárpát-medencei Környezetvédelmi csapatversenyen. A 7. osztályos Csányi Őzikék csapattal bejutottunk az országos döntőbe Nyíregyházára. A csapat tagjai: Prileczky Klaudia, Agócs Antónia, Horváth Natália, Baranyi Enikő Virág. A megmérettetésen a tanulók az országos 6. helyezést érték el.
Az előző évekhez hasonlóan a Nemecsek Ernő a Csányi Gyermekekért Alapítvány és az idén a Csányért, a Faluközösségért Alapítvány támogatásával sokkal kényelmesebben és időben sikerült eljutnunk Nyíregyházára. Ami azt jelentette, hogy a gyerekeknek nem kellett hosszú időn keresztül kézben cipelni a nehéz bőröndöket és odaértünk a megnyitóra is.
A Nemecsek Ernő a Csányi Gyermekekért Alapítvány az útiköltséget biztosította, a Csányért, a Faluközösségért Alapítvány pedig a kisbuszával az utazást, amiért köszönet mindkét Alapítvány Kuratóriumának.
Így a csányi gyerekek nem az utazástól kifáradva érkeztek a versenyre, hanem a többi gyerekhez hasonlóan, pihenten élvezhették Nyíregyháza szépségét és csodálhatták meg a nyíregyházi állatkertet. Nagyon köszönjük még Molnárné Pádár Hajnalkának, aki szabad idejét feláldozva a hosszú úton a kisbuszt vezette és Kovács Orsolyának, aki kísérőnk volt.
Imréné Gál Gabriella