Lomtalanítás

Értesítjük a lakosságot, hogy a Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft. településünkön 2014. november 8-án lomtalanítást tart.

LOMNAK tekinthető a feleslegessé vált nagyobb méretű berendezési tárgy: bútorzat, ágybetét, fotel, háztartási berendezés stb.  Elektronikai hulladékot csak veszélyes összetevő nélkül szállítható el (pl. hűtőszekrény motor nélkül, televízió képcső nélkül).

Tilos veszélyes hulladékot a lomok közé rakni, mivel az sok esetben nem azonosítható, és a csomagoló anyagok sérülése miatt mind a környezetre, mind az ember egészségére megnövekedett kockázatot jelent.

El nem szállítható hulladékok: akkumulátor, szárazelem, festékes göngyölegek, növényvédő szerek és azok csomagolása, használt hűtőberendezések, veszélyes összetevőjű tisztítószerek és göngyölegeik, elektronikai cikkek, használt étolaj, olajos flakon, fáradt olaj, fénycső, gyógyszer, leselejtezett számítógép, pala, autógumi, egyéb veszélyes összetevőjű hulladékok.

Nem szállítható el háztartási hulladék, építési törmelék, autó alkatrészek, állati tetemek, zöld-hulladék.

A meghirdetett lomtalanítási tárgyakon kívül az egyéb hulladékokat – kommunális, és építési – a szolgáltató csak külön térítési díj ellenében szállítja el.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a feleslegessé vált hulladékot az adott napon reggel 7:00 óráig helyezze ki az ingatlan elé, úgy, hogy ezzel a közlekedés biztonságát ne zavarja, a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen, ne járjon baleset- vagy károkozás veszélyének előidézésével.