Útátadás

A 2014-es év a megszépülés jegyében telik a csányiak számára, hiszen a falu területén több útszakaszon is felújítási munkálatok történtek, négy utcában pedig teljes körű aszfaltozás valósulhatott meg. Az egész beruházásról Csány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete döntött olyan szempontok alapján, hogy melyik útszakasz minősége volt a legrosszabb és mely utcákban élnek ezek közül a legtöbben. Ezúttal a gazdasági bekötő út, a temetői bekötő út, a Móricz Zs. u. és a Dózsa Gy. u. aszfaltozására került sor.
Szeptember 21-én, a gazdasági bekötő út ünnepélyes átadásán a polgármester úron kívül részt vettek Csány Község Önkormányzata Képviselő-testületének egyes tagjai, valamint az utca jelenlegi és jövőbeli lakói is. Többek között Gulyás Natália is, aki ebből az alkalomból is megcsillogtatta tehetségét, és egy csodálatos dallal járult hozzá az átadás ünnepélyes eseményéhez.
A szépen leaszfaltozott bekötő út ünnepélyes átadásán Medve István polgármester úr és a résztvevő képviselő-testületi tagok elmondták, hogy a szinte járhatatlan útszakasz rendbetétele már időszerű volt. A munkálatok elvégzést az Önkormányzat takarékos gazdálkodása tette lehetővé, továbbá az, hogy a jövedelemtermelő projektek (dinnyetermesztés, állattartás, napenergia hasznosítás), amelyekbe az Önkormányzat belefogott, bevételt hoztak az Önkormányzatnak. Elhangzott, hogy a munkálatok a továbbiakban is folytatódni fognak, hiszen a 10/2014. (II.19.) BM rendelet szerint Csánynak 44 millió Ft fejlesztési támogatás jár. Csány Község Önkormányzata ugyanis a jelenlegi településvezetés felelősségteljes gazdálkodása következtében annak ellenére sem adósodott el, hogy elődeitől több, mint 90 millió Ft-os tehertételt, ill. kötelezettségvállalást örökölt. Mivel tehát Csány községtől nem kellett adósságot átvállalnia az államnak, a 10/2014 (II.19.) BM rendeletnek megfelelően Önkormányzatunk 2015-ben 44 millió Ft fejlesztési támogatásban részesül. A támogatást teljes egészében településünk úthálózatának rendbetételére fogjuk fordítani.