Gyermeknap

2014. június 5-én először került megrendezésre településünkön a gyermeknap az Önkormányzat szervezésében a Templomkertben.
A gyermekek a délután folyamán sok színes programon vehettek részt. Többek között kalandparkkal, népi fajátékokkal, kézműves foglalkoztatóval, agyagozással, testfestéssel, vetélkedőkkel és egyéb meglepetésekkel vártuk őket. A kézműves foglalkozás keretében agyagozhattak, papírból hajtogathattak, a kisebb gyerekek színezhettek. Kipróbálhatták a csillámtetoválást is. Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából könyvtári beiratozásra is volt lehetőség. Ügyeskedhettek a kalandpályán, valamint lehetett teniszezni, célba lőni íjjal, célba dobni szivacslabdával és kislabdával, fújhattak lufit. A gyermekek járhattak gólyalábon, több népi játékot is játszhattak és lovagolni is lehetett.
Meglepetésként a Hatvani Hivatásos Tűzoltó parancsnokság „A” csapata vonult ki tűzoltóautóval, melynek a vezetőfülkéjébe beülhettek az érdeklődő gyerekek, a megkülönböztető hangjelzést és fényjelzést is bekapcsolták a segítőkész tűzoltók.
A Hatvani Rendőrkapitányság a biztonságos közlekedés elősegítéséhez is hozzájárult, kerékpár első és hátsó lámpákat, láthatósági mellényeket és fényvisszaverő prizmákat ajánlott fel. Ezeket a gyermekek különböző próbatételek teljesítése (íjászat, célba dobás) után kapták meg.  A rendőrautó is megérkezett a résztvevők nagy örömére, amit azután a lurkók birtokba is vettek. Ezúton szeretném, megköszönni Csány Község Önkormányzata nevében a gyereknaphoz nyújtott támogatásukat!
A gyermeknap megrendezését és megvalósulását anyagi felajánlásukkal segítették: Csány Község Önkormányzata, Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Tuzson János Patika, Unió Kaiser Söröző, Ferro Tivadar, Tuti 60 Bt. Grassalkovich Csemege, Vitaminsziget Zöldség-Gyümölcs Vegyeskereskedés, Gabanyecz Attila. A Coop-Sláger ABC a zsákbamacska (cukorka) elkészítéséhez nyújtott tárgyi felajánlást.
Az agyagozásnál Bangó Lászlóné Ica néni, Cserna Józsefné Ani, a vetélkedőknél Fábián Krisztina, Medve Éva, az íjászatnál Kovács István segítettek a rendezvény sikeres lebonyolításában. Füzér Zsolt és Prónai János a lovakat biztosították a lovagoláshoz a gyermekek részére. Köszönjük a Hatvani Hivatásos Tűzoltó parancsnokság  „A csoport” tűzoltóinak és a helyi kmb-s Vígh István munkáját és segítségét!
Bízom abban, hogy a következendő évben is számíthatunk nagylelkű segítségükre!

                                                                                                                                                  Ráczné Marika