Kátyúzási munkálatok

Az elmúlt hetekben kátyúzási munkálatok zajlottak Csányon, ennek során 67 tonna meleg aszfalt bedolgozásával településünk hat utcája vált járhatóvá: a Rákóczi u. (25 t), a Malom u. (12 t), a Budai Nagy A. u. (6 t), a Major u. (7 t), a Monostori u. (10 t) és a Nagy u. önkormányzati fenntartású része (7 t). A munkálatok 3,2 millió Ft-ba kerültek Önkormányzatunk számára. A költségekhez Gabanyecz Attila 150 ezer Ft-tal járult hozzá.
Az adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztési támogatásáról szóló 10/2014. (II.19.) BM rendelt értelmében településünk 44 millió Ft fejlesztési támogatásban részesülhet a jelenlegi településvezetés felelősségteljes gazdálkodása következtében. (Önkormányzatunk ugyanis annak ellenére sem adósodott el, hogy több mint 60 milliós kötelezettségvállalást örökölt előnytelenül megkötött szerződések formájában.) Tállai András önkormányzati államtitkár bejelentése szerint azonban az idén csak a 2000 fő lakosságszám alatti települések kapják meg a BM rendeletben szereplő támogatást. Csány tehát jelen állás szerint csak jövőre juthat hozzá az említett 44 milliós fejlesztési támogatáshoz.
Önkormányzatunk ezért ebben az évben saját forrásból próbál meg javítani úthálózata állapotán. E munka első üteme volt az említett hat utca kátyúzása. Útjaink rendbetétele terveink szerint folytatódni fog a következő hónapokban is.