Honlap

Elindult az elmúlt hetekben Csány község új, tartalmában és megjelenésében is igényes, hivatalos honlapja, amely a http://www.csany.hu/ webhelyen érhető el. A honlapon az aktuális eseményekről, településünkről, az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal működéséről lehet tájékozódni, és megtalálhatók rajta természetesen a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei is, egészen 1996-tól kezdődően. Jó néhány érdekesség ki fog derülni belőlük az érdeklődők számára, aminek nem mindenki fog örülni. Azokról  az intézményekről és civil szervezetekről is találhatók honlapunkon információk, amelyek meg kívántak jelenni ezen a felületen. Végig lehet lapozni és el lehet olvasni a Csányi Hírmondó eddig megjelent számait, valamint a galériában meg lehet tekinteni a rendezvényeinkről készült fényképeket. Honlapunkon sok egyéb mellett helyet kapott a Norvég Meteorológiai Intézet Csányra vonatkoztatott időjárás előrejelzése is.

A honlappal régi adósságunkat törlesztjük, azért csak most, mert csak nem rég járt le az eddigi honlap üzemeltetőjével a megörökölt szerződésünk. Az eddigi áttekinthetetlen és diszfunkcionális, esztétikailag településünkhöz méltatlan és tartalmilag is hiányos, nehézkesen használható honlapért a szolgáltató Önkormányzatunkon több mint 700 000 Ft-t vasalt be az előző ciklusból örökölt előnytelenül megkötött szerződésünk következtében. Tudni kell ehhez, hogy kb. 400 000 Ft-ért már professzionális honlapot lehet csináltatni (pl. ilyet: http://jnszm.hu). A dolog pikantériája, hogy a szóban forgó cég egy ingyenes szoftverrel, a Joomlával üzemelő weblapot adott el jó pénzért a korábbi vezetésnek.

Honlapunk lényegében ingyen készült el és innentől ingyenesen működik, az Önkormányzat maga üzemelteti, részben önkéntes segítők révén.

A honlap Medve István polgármester úr irányításával és útmutatásával készült. Az oldal létrehozásában ifj. Barkóczi Attila, Borosiné Teiringer Brigitta, Futó Zoltán, Gál Brigitta, Kovács Bianka, Kovács Orsolya, Kovácsné Tóth Dóra, Medve Éva és dr. Szabó Tamás közreműködtek.