Fóliabegyűjtés

Csány Község Önkormányzata 2014. március 17-től ismét elkezdi a használt műanyag sátorfólia szervezett keretek között történő begyűjtését. A tiszta, hajtogatott, kötözött LDPE natúr és színes fólia (sátorfólia) leadására előzetes egyeztetést követően keddenként, 9:00-12:00 óra között biztosítunk lehetőséget 2014. május végéig.

A leadás helye: az Agrodiszkont kft. raktára a piactérnél. A leadott műanyag fóliák (sátorfóliák) mennyiségéről a vállalkozók, gazdák, amennyiben igénylik, igazolást is kapnak. A leadáshoz előzetes egyeztetés, regisztráció szükséges. A leadás pontos menetéről, a leadható műanyaghulladékok fajtájáról és a regisztrációról kérjük, érdeklődjön munkaidőben Füzér Zsoltnál a Polgármesteri Hivatalban, vagy a 30 / 276 5294-es számon!

Az LDPE fóliahulladék 50-200 mikron vastagságú lehet, csak vízzel mosható szennyeződést tartalmazhat (maximum 2 %-ban). A sátorfóliát hajtogatva vagy föltekerve (max. 3 m hosszban), földtől mentesítve, kötözve, legföljebb 30-40 kg-os súlyhatárral fogadjunk. A gyűjtött anyagok nem tartalmazhatnak veszélyes hulladékot, olajos, zsíros anyagot, szerves bomló anyagot, fa, fém, kerámia, cserép, stb. anyagokat, idegen anyagú fóliát (pvc, poliamid), mérgező, egészségre ártalmas és fertőző anyagokat, ragasztószalagot.

Kérünk minden érintettet, hogy éljen a lehetőséggel, és ne válassza az illegális hulladéklerakás vagy a fóliaégetés gyakorlatát.