Wass Albert felolvasó est

„Valahányszor valaki jót cselekszik ezen a világon: egy (...) pillangó száll föl a levegőbe, s viszi a hírt a Jóistennek.”; ”Minden, ami Magyar.” 

Az idén is megrendezték immáron a hetedik alkalommal az országban a Wass Albert felolvasó estet, melyhez első ízben Csány település is csatlakozott. A felolvasóest nálunk 18-23 h-ig tartott 40 fő részvételével. A Magyar Himnusz és a Székely Himnusz eléneklése után a köszöntő került felolvasásra, melyet a szervezők küldtek Budapestről. Idézet a főszervező Hegedűs Gergely leveléből : „Külön köszöntjük a csatlakozó településeket, a jelentkezésük sorrendjében Szentes, Encs, Kiskunfélegyháza, Karcag, Dombóvár, Keszthely, Jászfényszaru, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Nagykanizsa, Pécs-Vasas, Zalaszabar, Budapest, Hódmezővásárhely, Csongrád, Pilisszentkereszt, Kecskemét, New York, Áta, Rákoscsaba, Munkács, Lakitelek, Eger, Pápa, Kalocsa, Kaposvár, Dunaharaszti, Koltó, Siófok, Nyírbátor, Csorna, Törökszentmiklós, Bakonycsernye, Érsekújvár, Sárospatak, Kisgyőr, Szentkirály, Los Angeles, Péteri, Kondoros, Ostoros, Ráckeresztúr, Csány, Püspökladány, Szolnok, Zalaegerszeg és Kecel felolvasó köreit! A Szent György Általános Iskola felső tagozatos tanulói is részt vettek a rendezvényen. Kivetítő segítségével az író önéletrajzával, majd képes bemutató segítségével gyermekkorával, munkásságával ismerkedhettek meg a résztvevők. Sinkovics Imre, Selmeczi Roland előadásában 
láthattuk és hallhattuk a verseket, versrészleteket. Az esten a Kő és Kasza, a Farkasverem, az Adjátok vissza hegyeimet, a Csoda történt c. művekből történt felolvasás. Csoda történt: „Csodák történnek a hitetlenek körében éppúgy, mint a hívő lélek életében, de bizonyos, hogy a hinni tudó lelkeknek és nemzeteknek még a legmélyebb poklok napjaiban is megadatnak a csodák”.
Az estet Csány Község Önkormányzata és Rácz Jánosné családgondozó szervezte meg.