Lángra lobbant a szeretet gyertyája

Sűrű, intenzív és kitartó hóesés közepette Medve István Polgármester Úr lángra lobbantotta a szeretet gyertyáját. 

„Adventi hírnök, friss fenyőág,

Lobog már négy kis gyertyaláng!

Azt mondta Jézus: visszajön még,

Újjá lesz akkor föld és ég!

Ujjong a szívünk, dalra gyúl,

Nincs már messze az Úr.”

Az adventi és karácsonyi hangolódást a szépirodalom által Gál Tiborné, Kovácsné Tóth Dóra, Medve Éva, Molnárné Pádár Hajnalka, Surányiné Szabó Beáta és Szabó Margit segítették.

A műsor után minden jelenlévő meggyújtott egy - egy gyertyácskát a falu karácsonyfáján, ezzel is megerősítve eggyüvé tartozásunkat, közösségi létünket. Az együtt töltött minőségi idő értékesebbé teszik mindennapjainkat és ünnepeinket. Fokozva az ünnepi hangulatot, a természet is megajándékozott bennünket a nagyon várt karácsonyi havazással, vastag, puha, hófehér takarót terített  a településre. 

Az adventi koszorún már mind a négy gyertya ég, ez szimbolizálja a fényt, amelyet a születő Jézus hoz az életünkbe. Véget ért a készülődés ideje, érkezik a karácsony, várjuk a megváltó születésének ünnepét.

Az ünneplésen résztvevőket szeretetvendégségre hívtuk; településünk lakót szendviccsel, sajtos pereccel, mákos - és diós beiglivel, diós kosárkával, mézeskaláccsal, szaloncukorral, mandarinnal, forró teával és forralt borral kínáltuk.

Az adventi és karácsonyi műsorokat Medve Éva szerkesztette. A zenét Gál Brigitta biztosította.

A vendégvárást Fényszarusi András, Fényszarusiné Domokos Angéla Ágnes, Fekete József, Ferró Tivadarné, Gál Brigitta, Gál Nándorné, Gál Tiborné, Józsáné Nagy Noémi, Juhász Péterné, Kovácsné Tóth Dóra, Medve Éva, Medvéné Pethő Rozália, Molnárné Pádár Hajnalka, Penczi Ferencné, Tóth Lászlóné, Szabó Margit és Szabó Tiborné készítették elő.

„Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására. Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép. És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet.” /Wass Albert/

Kívánom, hogy mindannyiunk nyitott szívét találják meg az angyalok a jóság, a szeretet és a békesség kincseivel!

Medve Éva

Foto: Gál Brigitta