Csányi Sportegyesület

A Csányi Sportegyesület működésének rövid bemutatása

Csányban hosszú évekig nem volt sportélet a faluban. 2005-ben egy falunap szervezésekor a polgármester a helyi vállalkozókat is felkérte, hogy adományaikkal segítsék a rendezvényt. A vállalkozók egy része úgy gondolta, hogy kispályás focikupát szervez, és a költségeket magára vállalja. Ezen a focikupán fogalmazódott meg, hogy miért nincs legalább egy nagy pályás focicsapata Csánynak, hiszen a többi környező településen mindenhol működik a sportélet.

A szavakat tettek is követték. Sok helyi vállalkozó összefogott, és elkezdődött a munka.  Mindenki a maga módján, szakmájához, adottságihoz mérten segített, vett részt. A Polgármesteri Hivataltól megkaptuk az elhagyatott focipályát, ahol csak egy rossz faház és a két rozsdás focikapu állt. A kapukat lefestettük, a telket körbekerítettük, a faházban zuhanyzót alakítottunk ki, kispadokat készítettünk, a pályát körbekerítettük korláttal, a faházban zuhanyzót szereltünk, kifestettük, és még nagyon sok apró munkát elvégeztünk.

Ezzel párhuzamosan megalakult az egyesület egy labdarúgó szakosztállyal. Tizenhárom tagú elnökség mellett egy pénzügyi, és egy fegyelmi bizottság is alakult. Nagyon sok szponzor is megjelent, számuk sajnos folyamatosan a gazdasági válság miatt csökken. Mezeket vettek, cipőt vettek a játékosoknak, kapuhálót, labdát vásároltak. Elmondható, hogy nagyon sok embert megmozdított a faluban, tizenöt vezetőt, tíz szponzort, ötven játékost, két-háromszáz nézőt.

A 2006/2007 idényre a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség által kiírt Megye II. Nyugat bajnokságban egy felnőtt, és egy U-19 csapatot sikerült indítani, de emellett a csapatok mellett a kisebb gyerekeknek is folyamatosan szerveztük, szervezzük az edzéseket, kupákat. A 2009/2010 idénytől U-16 -os csapatot is indítottunk, amely jelenleg az első.

A Bozsik programban három korosztály szerepel, U-7, U-9, és U-11.

Tavasszal, és nyáron kispályás tornákat rendezünk, ősszel- télen a helyi iskola tornatermében focizunk, vagy pingpongozunk.

A munkánknak eredménye is volt, hiszen az elmúlt öt évben kétszer is mi adtuk a gólkirályt, és az utánpótlás csapataink háromszor is másodikok lettek.    

Csány helyzete nehéz a kistérség többi településéhez képest, hátrányos helyzetű település, így az önkormányzat sokkal kevésbé tud minket támogatni. Nagyon sokat dolgozunk az egyesület talpon maradása érdekében. Nehéz az anyagi helyzetünk, de bízva a támogatóink segítségében folytatjuk munkánkat.   

                                            dr. Ködmön Levente Gergely

Sportprogram

 

 

magyar