Idősek Napja 2023

Medve István polgármester kezdeményezésére 2013 óta immár hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában töltött évek után közöttünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.

Molnárné Pádár Hajnalka köszöntötte a megjelenteket, majd Laczikné dr. Barati Katalin jegyzőasszony mondta el ünnepi beszédét. Ezt a közösen elfogyasztott ebéd követte.

A műsorok sorát helyi óvodások és iskolások nyitották meg. Az ovisokat Kovács Erika óvónéni, Jancsóné Baranyi Krisztina pedagógiai asszisztens és Hegedűs Józsefné dajka néni, a 7. osztályos tanulókat Kovácsné Tóth Dóra tanárnő készítette fel.  

A Földesi-Korsós Andrea által vezetett Dalvarázs Show Kórus csodálatos tagjai profi módon megtervezett és magas színvonalon előadott fantasztikus produkcióval kedveskedtek községünk szépkorú vendégeinek.

A Fehérakác Népdalkörrel együtt az ünnepeltek is dúdolták és énekelték az ismerős népdalokat.

Nagy taps kísérte nap sztárvendégének, Magyar Rózsa énekesnek az előadását.

A zenés vígalomhoz a talp alá való zenét a Forgács-Czibolya Duó szolgáltatta.

Megható része volt az ünnepségnek a három jubiláló, 50. házassági évfordulóját ünneplő házaspár köszöntése. Kékesi László és felesége Pataki Rozália, Petik Sándor és felesége Terék Rozália, Simonyi Pál és felesége Sipos Anna 50 éve fogadtak egymásnak örök hűséget. Kívánjuk, hogy közös életük még sokáig tartson erőben, egészségben, egyetértésben boldogságban, szerető családjuk körében!

Köszönjük az idősebbeknek, hogy verítékükkel, könnyeikkel, mosolyukkal, kitartásukkal, szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk, és nyomdokukba léphessünk.

„Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár.

aranyat szór és meleget, örüljenek az öregek.

Az őszidő is szép lehet, kívánunk hosszú életet.

Maradjatok még itt velünk, jövőre újra eljövünk.” /Sarkadi Sándor/

Kívánjuk, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, ajándékozzák meg Önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel. Derűsen és jó egészségben töltse a megérdemelt pihenés éveit közösségünk minden szépkorú lakója!

Medve Éva